Let op: u heeft alleen ingrediënten wanneer u over de uitgebreide keukenmodule beschikt.


Inhoudsopgave


Opbouw ingrediënten


Ingrediënten staan aan de basis van de uitgebreide keukenmodule . Het is van belang dat de ingrediënten op een juiste manier gevuld worden, besteed hier dan ook voldoende aandacht aan.

Ingrediënten zijn gekoppeld aan recepten en componenten die aan een evenement worden toegevoegd, de ingrediënten komen via de productieplanning (waarin recepten en componenten worden getoond) in de besteladviezen.

In de besteladviezen wordt de juiste bestelhoeveelheid berekend op basis van de behoefte die nodig is voor een evenement + de data die is ingevuld op ingrediëntenniveau. Denk hierbij aan de producteenheid van een ingrediënt & de inkoop en bestelvoorwaarden van een leverancier.

Hieronder wordt uitgelegd wat u bij een ingrediënt dient te vullen per veld.

Eigenschappen


Belangrijk is dat u bij de eigenschappen van het ingrediënt de gegevens vult op basis van hoe u de ingrediënten in de keuken zelf ziet, niet hoe de leverancier het ingrediënt ziet. Denk bijvoorbeeld aan fruit, wellicht koopt u appels per kilo in maar u ziet de appel in de keuken als 1 appel (1 stuk). Vul dan de eigenschappen alsof het over 1 appel gaat en niet over 1 kilo appels. Bij de leveranciersgegevens (volgende tabblad) gaat u vervolgens aangeven hoe u het product inkoopt.

Niet alle producten hebben afval, in dat geval is het nettogewicht hetzelfde als het brutogewicht.

Let op: neem hier niet de wijzigingen in mee die ontstaan als het gekookt wordt (bijvoorbeeld bij pasta of vleesvocht). Hier wordt pas rekening mee gehouden op receptniveau.

Let op: indien uw producteenheid bijvoorbeeld 'Blik' is dan wordt met het vinkje per stuk weergeven het product dus per blik getoond.

Deze locaties gebruikt u om te weten waar producten liggen wanneer u deze nodig heeft, indien dit niet nodig is omdat niks op een standaard plek ligt of omdat het overzichtelijk genoeg is in uw magazijn dan hoeft u deze opslaglocaties niet te gebruiken en te vullen.

THT


Hier kunt u de THT informatie en de bewaaradviezen voor het product vullen. Deze gegevens kunt u vervolgens exporteren op de stickers.

Informatie t.b.v. THT

Informatie t.b.v. bewaaradviezen

Leveranciers


In het tabblad leveranciers worden alle leveranciersdetails van het ingrediënt beheert. Hier vult u alle gegevens zoals deze bij de leverancier bekend zijn. In de besteladviezen wordt rekening gehouden met de gegevens die o.a. hier gevuld zijn.

Algemeen

Inkoopwaarden (bruto)

De breekbroodjes worden ingekocht per 1 doos, de inkoophoeveelheid is dus 1.

De breekbroodjes worden gekocht in een doos, de eenheid is dus doos.

Bestelwaarden (bruto)

De besteleenheid is in dit voorbeeld 1 tray.

Wij merken op dat dit veld voor de meeste klanten gewoon 1 is.

Bovenliggende onderdelen


Hierin kunt u direct zien in welke recepten en componenten het ingrediënt is verwerkt en welke hoeveelheid van het ingrediënt daarvoor wordt gebruikt.

Allergenen


Hier kunt u per ingrediënt zelf allergenen toevoegen en verwijderen. Tevens kunt u allergenen beheren door op 'Beheer allergenen' te klikken. Hier kunt u onder andere de alternatieve waarde voor op de keukenbon toevoegen/wijzigen en aangeven of dit terug moet komen op de keukenbon. Het is mogelijk om via een synchronisatie met de PS in Foodservice database automatisch allergenen in te voeren bij de producten die bekend zijn in de database van PS in Foodservice. Hiervoor is een aparte module nodig. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Voorraadmutaties


Dit tabblad wordt alleen getoond wanneer u beschikt over de module Voorraadbeheer. Informatie over deze module is op dit moment nog niet beschikbaar op de wiki.

Logboek


In het logboek kunt u alle wijzigingen inzien die worden gedaan in het ingrediënt. U kunt zien wat er gewijzigd is, door wie en op welk tijdstip. Dit is met name handig om te iets te herleiden wanneer het mis is gegaan.

Synchronisatieoverzicht


Dit tabblad wordt enkel getoond wanneer u over de PS in Foodservice koppeling beschikt.

Hier ziet u het synchronisatieverleden van dit artikel. Dus wanneer een artikel opgepakt is door de synchronisatie en wat er gewijzigd is. Ook als een artikel niet gevonden is in PS in Foodservice ziet u dit hier terug.

Voedingswaarden


Indien de voedingswaarden bekend zijn kunt u die hier invullen. Dit doet u door te klikken op ‘Toon lege waarden’. Vervolgens komen de voedingswaarden naar voren die u heeft ingevuld bij Voedingswaarden. Hier kunt u vervolgens de voedingswaarden gaan vullen per liter en per 100ml.

Definitie van kleuren in linker zoekveld


Gerelateerde artikelen