Bij het aanmaken van een evenement dienen diverse gegevens ingevoerd te worden. Deze gegevens zorgen voor de basis van het evenement, o.a.:
Niet alle velden zijn verplicht. Maar hoe meer informatie u hier vult, hoe meer informatie u achteraf heeft. Bijvoorbeeld als u de “Samenstelling gasten” vult, dan weet iedereen intern wat voor gasten ze kunnen verwachten. Ze kunnen hier dan op anticiperen.
Achteraf kunnen deze gegevens ook handig zijn voor het maken van rapportages. Bijvoorbeeld als de “Bron” gevuld wordt dan kunt u eenvoudig berekenen wat voor omzet welke bron heeft binnengebracht. Hierdoor kunt u een besluit maken om een bron wel of niet voort te zetten.
Bij in Instellingen > Evenementen > Standaard vulling nieuwe evenementen, is het mogelijk om voor een aantal velden aan te geven of het een verplicht veld moet zijn. Het is ook mogelijk om te bepalen wat de standaardvulling van sommige velden dient te zijn. Deze standaarden zijn altijd nog wijzigbaar in het evenement.
Alle velden kunnen d.m.v. een tag op de offerte komen indien gewenst. Dit is zelf te beheren.
Evenement geheel kopiëren: met deze knop kunt u eenvoudig een evenement kopiëren.
Evenement verplaatsen: met deze knop kunt u een evenement en alle onderliggende programmaonderdelen eenvoudig verzetten naar een andere datum.
Evenementnummer: evenementnummers zijn oplopend en worden automatisch toegekend bij het aanmaken van een nieuw evenement. Dit nummer wordt overal gebruikt in EasyParty om te identificeren om welke partij het gaat.
Label: indien er meerdere labels zijn ingesteld, kan hier worden geselecteerd onder welk label het betreffende evenement valt.
Evenementdatum: hier kan de gewenste evenementdatum worden geselecteerd. Indien het om een meerdaags evenement gaat, vul dan hier de eerste dag in. Op programmaniveau kunt u een meerdaags programma invoeren.
Aard: koppel hier de aard van het evenement. Het is mogelijk om sub-aarden te koppelen in de twee velden hieronder.
Omschrijving: voer hier de omschrijving in van het evenement. Hier kunt u specifieker zijn want deze omschrijving komt op alle documentatie – van offerte tot factuur en alle operationele documenten.
Aantal gasten: voer hier het aantal gasten in dat wordt verwacht op het evenement. Dit is het hoogste aantal; want per programmaonderdeel kunt u specificeren hoeveel gasten er per programmaonderdeel komen.
Waarvan kinderen: voer hier het aantal kinderen in dat wordt verwacht op het evenement. Dit is een ter info veld en heeft geen invloed de invulling van het evenement.
Definitief aantal gasten: dit vinkje zorgt ervoor dat u eenvoudig kunt zien of het aantal gasten genoteerd boven het definitieve aantal gasten is of niet.
Uw kunt de selectie export (bij evenementenoverzichtsscherm) gebruiken om te kijken bij welke evenementen het aantal definitief is of niet. Zo kunt u gerichter de klanten nabellen om het aantal te bevestigen.
Tip: maak een standaard follow-up actie om hier automatisch een herinnering van te krijgen. |
Werkelijk aantal gasten: voer hier het aantal gasten in dat daadwerkelijk aanwezig was op het evenement.
Samenstelling gasten: om de inrichting van het evenement te kunnen bepalen kan hier de samenstelling van de gasten worden geselecteerd.
Evenementstatus: er zijn diverse Evenementstatussen die gebruikt kunnen worden:
Slagingspercentage: hier kan het slagingspercentage van het evenement gevuld worden indien het evenement de status Optie heeft.
Type: hier kan het Type worden geselecteerd. Evenementtypes kunnen worden beheerd door op het beheericoontje erachter te klikken.
In-/Outdoor: het is mogelijk om aan te geven of een evenement binnen of buiten plaatsvindt door deze drop-down in te stellen en te kiezen voor indoor of outdoor.
Regio: hier kan de regio waar het evenement plaatsvindt worden gekoppeld. Het is vervolgens mogelijk om in diverse rapportages te filteren op regio.
Bron: om te kunnen monitoren hoe een klant bij u terecht is gekomen, kan het veld ‘Bron’ worden gevuld. Hier kan vervolgens in diverse rapportages op gefilterd worden.
Reserveringsdatum: bij het aanmaken van een nieuw evenement wordt hier automatisch een date and time stamp geplaatst.
Optie tot: afhankelijk van het Type dat is geselecteerd, wordt hier automatisch een datum geselecteerd (deze is handmatig aan te passen). Deze datum is gebaseerd op het aantal dagen dat bij dat Type evenement is ingevoerd in het veld ‘Optie tot’.
Datum herinnering: afhankelijk van het Type dat is geselecteerd, wordt hier automatisch een datum geselecteerd (deze is handmatig aan te passen). Deze datum is gebaseerd op het aantal dagen dat bij dat Type evenement is ingevoerd in het veld ‘Herinnering’.
Deadline versturen: dit veld is slechts ter info en kan gebruikt worden om aan te geven wanneer de klant definitief de offerte wilt ontvangen.
Datum weergeven: indien dit vinkje aan staat, wordt op de offerte en factuur een onderscheid gemaakt in dagen. Indien pakketten niet zijn gekoppeld aan een dag (programmaonderdeel) worden deze getoond onder ‘Niet gespecificeerd onder een dag’. Let op: dit is alleen nodig als het om een meerdaags evenement gaat.
Thema/ sfeer: hier kan de gewenste sfeer/ het gewenste thema van het evenement worden gevuld. Dit is een ter info veld.
Wijzig relatie: door op de knop ‘Wijzig relatie’ te klikken kan een andere relatie voor het evenement worden geselecteerd.
Selecteer postadres: door op de knop ‘Selecteer postadres’ te klikken kan een ander postadres worden geselecteerd.
T.a.v. afwijkend: indien de standaard t.a.v. niet gewenst is, kan hier handmatig een andere t.a.v. worden ingesteld, die gebruikt zal worden bij klantencontact.
Geachte afwijkend: indien de Standaard Geachte niet gewenst is, kan hier handmatig een andere Geachte worden ingesteld, die gebruikt zal worden bij klantencontact.
Locatie: door op de knop ‘Wijzigen’ te klikken, kan een andere locatie worden geselecteerd.
Let op! indien er reeds zaken zijn gekoppeld die locatie specifiek zijn, worden deze verwijderd indien de locatie wordt gewijzigd. Ook worden alle gekoppelde zalen ontkoppeld op programmaniveau. |
Prijslijst: indien in Locatiebeheer het vinkje ‘Prijslijst verplicht’ aan staat, is dit een verplicht veld en dient er een prijslijst gekoppeld te worden.
Aanvullende prijslijst: het is mogelijk om een aanvullende prijslijst te koppelen indien er reeds een Prijslijst is gekoppeld. Het koppelen van een aanvullende prijslijst is altijd optioneel.
Alternatieve locatie(s) selecteren / weergeven: met deze knop (boven in het scherm) kunt u aangeven of er één of meerdere alternatieve locaties zijn voor het evenement.
De interne contactpersonen zijn rollen die u zelf kunt bepalen voor uw interne werkwijze.
Accountmanager: in de drop-down komen alle gebruikers terug waar de rol Accountmanager aan is gekoppeld in Werknemers > Gebruikersinformatie.
Sales coördinator: in de drop-down komen alle gebruikers terug waar de rol Sales coördinator aan is gekoppeld in Werknemers > Gebruikersinformatie.
Projectmanager: in de drop-down komen alle gebruikers terug waar de rol Projectmanager aan is gekoppeld in Werknemers > Gebruikersinformatie.
De afleverlocatie komt op alle operationele documenten, o.a. keukenbon en picklijst.
Adres overnemen: door op de knop ‘Adres overnemen’ te klikken, wordt een keuzemenu uitgeklapt. Hier kan gekozen worden om de volgende adressen over te nemen:
Dit zorgt ervoor dat u het adres maar één keer hoeft te vullen bij CRM om fouten te voorkomen. Het is ook mogelijk om een externe locatie eenvoudig te vullen door op straat te klikken en dan op Enter te drukken. U kunt via de postcodezoeker eenvoudig het adres vullen. Let op: dit werkt alleen voor bepaalde landen zoals Nederland (niet België).
Omschrijving: hier kan een omschrijving van het afleveradres worden ingevoerd. Dit adres wordt getoond op Picklijst en Draaiboek.
Contactpersoon: hier kan de naam van de contactpersoon van het afleveradres worden gevuld. Deze naam wordt getoond op de Picklijst en Draaiboek.
E-mailadres: hier kan het e-mailadres van de contactpersoon van het afleveradres worden gevuld.
Telefoonnummer: hier kan het telefoonnummer van de contactpersoon van het afleveradres worden gevuld. Dit telefoonnummer wordt getoond op de Picklijst en Draaiboek.
Straat/ Huisnummer/ Postcode/ Plaats/ Land: hier kan het afleveradres worden gevuld. Dit adres wordt getoond op de Picklijst, Keukenbon en Draaiboek.
Voor meer informatie over hoe deze gegevens invloed hebben op de facturatie, klik hier voor het artikel over Facturen versturen.
Administratie: indien er meerdere administraties zijn aangemaakt, kan hier de gewenste administratie worden gekoppeld.
Inkoopordernummer: het inkoopordernummer van het evenement kan hier worden gevuld. Deze komt op de factuur (ook bij verzamelfacturen)
Niet factureren: indien dit vinkje aan wordt gezet, wordt er geen factuur klaargezet bij concepten.
Automatisch incasseren: indien dit vinkje aan wordt gezet, en de relatie is gemachtigd om automatisch te incasseren wordt de factuur van dit evenement automatisch geïncasseerd.
Facturatieopmerkingen: wanneer hier een opmerking wordt genoteerd komt deze terug bij het moment van factureren. Deze komt niet op de factuur.
Budget: hier kan het budget worden genoteerd, dit veld is puur ter info en komt nergens terug in EasyParty. Het is mogelijk om dit via de tag [EvenementBudget] in de offerte te laten komen.
Evenement: de opmerking die hier wordt genoteerd is zichtbaar op het draaiboek en eventueel ook op de offerte. Hier zou u informatie zoals allergenen of wensen kunnen noteren.
Keuken: de opmerking die hier wordt genoteerd komt terug in de header op de keukenbon. Dit wordt voornamelijk gebruikt voor allergenen.
Magazijn: de opmerking die hier wordt genoteerd komt terug in de header op de picklijst.
Indien een opmerking op alle drie de plekken moet komen, dan kunt u eenvoudig een opmerking kopiëren en plakken.
De factuurrelatie wordt gevuld zoals het bij CRM is gekoppeld. Bij een relatie is het mogelijk om meerdere contactpersonen te koppelen. Bij een contactpersoon is het mogelijk om aan te geven dat een persoon een “financiële contactpersoon” is. Dit betekent dat indien dit specifiek is aangegeven, deze persoon wordt gevuld. Anders wordt gewoon de contactpersoon van het evenement gevuld.
Voorbeeld van werking van het kiezen van een factuurrelatie:
Kies alternatieve relatie: standaard wordt de relatie van het evenement bij factuurrelatie getoond, echter is het mogelijk om een alternatieve relatie te selecteren door middel van de knop “kies alternatieve relatie”. Hier kunt u een andere relatie selecteren voor de factuur.
Evenementlogo: via de knop evenementlogo instellen is het mogelijk om een logo van het evenement toe te voegen, deze komt dan terug op de offerte wanneer de tag [EVENEMENTLOGO] is toegevoegd aan het offertesjabloon.
Relatielogo: wanneer er een logo is gekoppeld bij de relatie in het CRM zal deze hier getoond worden. Dit logo komt terug in de offerte wanneer de tag [AFBEELDINGRELATIE] is toegevoegd aan het offertesjabloon.