Versies vergeleken

Uitleg

  • Deze regel is toegevoegd.
  • Deze regel is verwijderd.
  • Opmaak is veranderd.

Relaties kunnen particulier, zakelijk of een leverancier zijn. In dit hoofdstuk lees je hoe deze verschillende soorten relaties aangemaakt kunnen worden en wanneer je welk soort relatie aanmaaktwat je allemaal kunt vullen bij deze relaties.

Het toevoegen van relaties

U kunt een relatie toevoegen in de module CRM. Een relatie kan een particulier klant ,een zakelijke klant of een leverancier zijn. Een nieuwe relatie maakt u aan door op de knop ‘Relatie toevoegen’ te klikken. In het eerste tabblad ‘eigenschappen’ staan contactgegevens, bedrijfsgegevens, instellingen t.b.v. evenementen, marketing gegevens en overige gegevens. 

Uitleg belangrijkste velden tabblad Eigenschappen

...

...

Open EasyParty en ga naar CRM 

Klik op de knop Image Added of Image Added

  • Hieronder wordt uitgelegd wat de verschillende types relaties doen, twijfel je of je een relatie of een leverancier moet toevoegen? Lees dan eerst die toelichting.

In het tabblad 'Eigenschappen' worden alle details gevuld. De belangrijkste velden lichte we toe. In de uitgebreide uitleg worden alle velden uitgelegd. 

De blauwe velden zijn verplicht om te vullen, de overige velden niet. Als je bijvoorbeeld niks met marketing gaat doen, dan is het ook niet nodig om de marketinggegevens op te halen en te vullen.

Uitleg belangrijkste velden tabblad Eigenschappen

...

Contactgegevens

Uitbreiden
titleType relatie

Hier kun je kiezen tussen Particulier en Zakelijk. Dit heeft invloed op de beschikbare velden hieronder. Voor een particuliere klant is het bijvoorbeeld niet mogelijk om marketinggegevens, BTW nummer en KvK nummer toe te voegen.

  • Particuliere relaties zijn bijvoorbeeld 2 personen waarvoor je eenmalig een bruiloft organiseert.
  • Zakelijke relaties zijn bijvoorbeeld bedrijven waarvoor je regelmatig evenementen verzorgt
Uitbreiden
titleBedrijfsnaam
  • Bedrijfsnaam: Indien het een zakelijke klant betreft dan heet dit veld “Bedrijfsnaam”. Let op hoe je dit schrijft want dit is ook hoe de relatie op de factuur komt te staan. Daarnaast is het belangrijk dat iedereen binnen het bedrijf de bedrijfsnaam hetzelfde schrijft. Voorkom dubbele relaties door één standaard aan te houden in hoe je bedrijfsnamen schrijft. Denk hierbij ook aan de rechtsvorm van het bedrijf, zoals bv of b.v. of BV. of etc

  • Zoeknaam: Indien het een particuliere klant betreft dan heet dit veld “Zoeknaam”. Particuliere klanten hebben namelijk geen standaard naam, buiten de contactpersoon zelf. Bijvoorbeeld Familie Jansen, Jan en Anita Jansen (bij een bruiloft) of Jan Jansen. 

In dit veld kun je de relatie omschrijven zodat het duidelijk is voor om welke relatie dit gaat. Soms dien je onderscheid te maken tussen twee relaties met dezelfde voor- en achternaam. Dan kunt u in dit veld extra informatie toevoegen zoals zijn volledige naam of woonplaats. Dit veld komt niet in de offerte of factuur. Dit is puur ter info bedoeld, voor interne doeleinden.

Uitbreiden
titleTelefoon/Fax/E-mailadres/Website

De vulling van deze velden spreekt redelijk voor zich. De enige tip die we je willen meegeven is dat het goed is om op het format te letten waarop je deze gegevens vult. Vooral bij telefoonnummers zie je dat dit in verschillende formats geschreven kan worden (06 - 12 34 56 78 OF 0612345678)

  • Type relatie: in dit drop-down menu kunt u aangeven of het een zakelijke- of particuliere klant betreft. Wanneer het een particuliere klant betreft veranderen een aantal onderliggende velden, maar dit verschilt niet veel. Wanneer u kiest voor het relatietype "Klant - Particulier" zal de naam van de contactpersoon getoond worden op de factuur.
  • Bedrijfsnaam/zoeknaam: hier geeft u een naam aan de klant. Dit kan dus een bedrijfsnaam zijn of bijvoorbeeld een familienaam.
  • TAV: in dit drop-down menu kunt u een keuze maken voor een contactpersoon. Wellicht dat de juiste contactpersoon er op dit moment nog niet tussen staat. Verder in het artikel staat beschreven hoe u nieuwe contactpersonen toevoegt en vult.
  • TAV (handmatig): Hier kunt u eventueel handmatig een naam of afdeling toevoegen indien de opmaak van de bovenstaande TAV niet zoals gewenst is. Wanneer hier iets ingevuld is, is dit altijd leidend. het bovenstaande ‘TAV’ veld is dan overruled.
  • Telefoonnummer: in dit veld voegt u het telefoonnummer van de relatie toe. Dit is altijd een algemeen telefoonnummer van een bedrijf of een thuisnummer van een familie. Indien u maar één telefoonnummer heeft kan dat uiteraard hier gevuld worden. Dit is een verplicht veld zodat er altijd contactgegevens bekend zijn bij het aanmaken van een evenement. Let er op dat hier geen standaard opmaak is ingesteld, deze bepaald u dus zelf. Denk hier van te voren over na zodat alles op dezelfde manier gevuld wordt.
  • FAX, e-mailadres en website: Deze velden vult u met de algemene gegevens van het bedrijf/de familie.
  • Key-accountmanager: via het drop-down menu kunt u een keuze maken voor een Key-accountmanager voor deze relatie. Accountmanagers zijn te beheren in de werknemersmodule. Bij instellingen > CRM > Algemeen kan worden ingesteld of een e-mail verstuurd dient te worden naar de accountmanager bij het wijzigen van de relatiegegevens.

...