...
- ID: bij het aanmaken van een culinair kent EasyParty een ID toe. Dit nummer is uniek in heel EasyParty en niet aanpasbaar.
- Culinairnaam: dit is de interne naam van de culinaire invulling. Dit is wat sales ziet in een evenement wanneer ze een culinaire invulling willen kiezen. Zorg ervoor dat deze omschrijving voor iedereen helder is en hetzelfde betekend.
- Culinaircategorie: het veld culinaircategorie is een drop-down die u zelf kunt beheren, zodat u binnen uw culinaire invullingen eenvoudig kunt filteren. In een evenement kunt u zoeken naar een culinaire invulling uit een specifieke categorie.
- Commerciële naam: dit is de naam van het culinair die op de offerte en factuur komt te staan. Deze naam is anders dan de interne naam. Een interne naam van het buffet kan bijvoorbeeld zijn: barbecuebuffet t/m 25 personen. Maar de naam op de offerte & factuur moet zijn: barbecuebuffet deluxe. Deze naam voert u dan bij de commerciële naam in.
- Verkoopprijs exclusief en inclusief: dit is de standaard verkoopprijs die gevraagd wordt voor het product per producteenheid. Of de verkoopprijs exclusief of inclusief wordt gehanteerd in het evenement stelt u per evenement in.
- Kostprijs: de kostprijs kunt u zelf niet invullen. Deze wordt automatisch berekend op basis van de kostprijzen van de onderliggende componenten.
- Offertetekst: de tekst die u hier invult komt terug in de offerte onder de commerciële naam. Dit kan een aanvullende tekst zijn, bijvoorbeeld bij een hapjesbuffet kunt u de volgende offertetekst toevoegen: 'We zullen onderstaande hapjes presenteren'.
- Check-box ‘Opnemen in offerte’: indien u deze check-box aanvinkt komt de culinaire invulling met offerte tekst terug in de offerte. Indien deze check-box niet is aangevinkt, komt de hele culinaire invulling niet terug in de offerte.
- Check-box ‘Onderliggende onderdelen in offerte’: indien u deze check-box aanvinkt komen alle componenten die zijn gekoppeld aan de culinaire invulling terug in de offerte. Wanneer deze check-box niet is aangevinkt dan komt enkel de naam van de culinaire vulling incl. offertetekst terug, zonder de componentnamen.
- Check-box ‘Offertecategorie tonen’: indien u deze check-box aanvinkt komen de offerte categorieën die zijn gekoppeld aan de componenten terug in de offerte. Indien deze check-box niet is aangevinkt komen de offerte categorieën die zijn gekoppeld aan de componenten niet terug in de offerte. Voor meer informatie over het beheren van offertes kunt u het artikel offertebeheer - algemene werkwijze lezen.
- Streektype: dit is de tweede filter waarop gezocht kan worden. Voeg hier, indien van toepassing, streektypes toe zoals Italiaans, Mexicaans, Hollands, etc.
- Gerechttype: dit is de derde filter waarop gezocht kan worden. Voeg hier type gerechten toe zoals Hoofd, Voor, Na, etc. Deze velden zijn niet verplicht en hoeven niet gevuld te worden indien deze niet van toepassing zijn. Bij bijvoorbeeld een Hapje (offertecategorie) is vaak geen onderscheid in gerecht types.
- Interne opmerking: dit veld is puur ter info t.b.v. de gebruiker en wordt nergens anders getoond.
- Draaiboektekst: In dit veld is een tekst in te vullen t.b.v. het draaiboek. De tekst wordt dan gekoppeld aan dit culinair en bij het genereren van het draaiboek binnen evenementen zal deze tekst worden meegenomen. Zorg wel dat de juiste tags hiervoor gekoppeld zijn aan het draaiboek sjabloon.
Materialen
...
Onder het tabblad ‘Materialen’ krijgt u een overzicht van alle materialen die gekoppeld zijn aan een recept of component. Indien u over de basis keukenmodule beschikt kunnen materialen alleen aan onderliggende componenten gekoppeld zijn. Dit is puur ter info en u kunt hier niets in wijzigen. Wel kunt u zien hoeveel stuks er zijn gekoppeld en of het terug komt op de keukenbon of de picklijst.
...